reiger-wit-50NIEUWS

Laatste Nieuws

Optocht Reigerland jeugdig en kleurrijk

De optocht in Reigerland was er weer een die in de boeken kan!
Na alle regen van afgelopen weken kregen we toch het weer wat iedereen verdiende; Het was droog, windstil en de temperaturen bijna zomers. Ideale omstandigheden dus voor een mooie optocht. En dat is het geworden dankzij alle deelnemers!
Dat de optocht van de Reigers in de regio steeds bekender wordt was al snel duidelijk; het publiek stond rijen dik langs de route. De deelnemers krijgen hiervan de waardering die ze verdienen en terecht; DE OPTOCHT 2024 WAS FANTASTISCH!!!
De kindergroepen waren ook dit jaar heel sterk vertegenwoordigd. Bijna alle kinderen van de basisschool hebben een bijdrage geleverd aan de optocht en dat is natuurlijk heel erg gaaf. We hopen dat ze enthousiast blijven en dat ze volgend jaar weer allemaal meedoen!
Bij de kinderen hadden we dit jaar maar liefst 4 categorieën, net als bij de volwassenen: De Gebroeders Smits wonnen bij de individuelen/paren, de Golden Girls wonnen net als vorig jaar bij de Groepen Klein en de Tik Tokkertjes wonnen bij de grote loopgroepen. Bij de wagens van de kinders ging de eerste prijs naar De Meiden!
Bij de jongeren was het deelnemersveld minder groot, maar de creaties die meeliepen waren heel erg leuk! De Cowgirls wonnen bij de Loopgroepen klein, de Barbiess bij de Loopgroepen groot en de Rauwbouwers wonnen de eerste prijs bij de wagens.
Speciaal was dit de jaar de Kinderpublieksprijs, waarbij de meeste stemmen voor de jeugd naar De Vrolijke Tantes zijn gegaan. Zij waren hiermee de terechte winnaar van de Publieksprijs Jeugd.
De categorie volwassenen individueel kwamen Pat en Patries dit jaar weer met een fantastisch idee en een enthousiaste uitvoering en wonnen de eerste prijs. Erg knap om ieder jaar weer zo goed voor de dag te komen!
Bij de kleine groepen won HeKaBeBo dit jaar met hun Seiterts gokpalies van het Blaostrio. Met hun geweldige optreden hebben ze weer veel mensen in het publiek kunnen vermaken!
De grote loopgroepen kenden dit jaar een duidelijke winnaar. De voor onze optocht nieuwe groep “Simpel Iets” werd beloond met de eerste prijs!
Bij de wagenbouwers hebben we 4 Zijtaartse wagens gezien, waarbij de Rauwbouwers zich als jongerengroep ook kunnen meten met de volwassen. De Bende van Seitert kwam dit jaar verassend goed voor de dag, waarbij deze jonge groep een duidelijk statement heeft willen maken: Het is gaaf om deze jonge groep zo enthousiast te zien. Naast de derde prijs bij de wagens verdiende de Bende van Seitert ook de aanmoedigingsprijs!
De 2de prijs was voor B.V. Niks, die dit jaar geen beren op de weg zagen en heel kleurrijk voor de dag kwamen. Naast deze 2de wagens ging ook de Wisselromkan naar B.V. Niks voor hun uiterst creatieve creatie. De eerste prijs bij de wagens was ook dit jaar voor Kneup. Zij kregen ook de meeste stemmen van het publiek bij de Reigers en wonnen hierdoor ook de publieksprijs!!
De prijsuitreiking was zoals gewoonlijk weer een groot feest met onze Prins Björn I en zijn adjudant Antoine, waarbij alle deelnemers de waardering kregen die ze zo dik verdienen. Om de inzet van de jeugd in de optocht extra te belonen, kregen alle deelnemers naast hun juryprijs, een herinneringsmedaille en een vrijkaartje van Jumpsquare om 1 uur te gaan jumpen. Wij willen Jumpsquare Veghel ook via deze weg bedanken voor deze mooie sponsoring!
De optocht van Reigerland was met 46 deelnemers weer een van de grotere optochten in de regio. En kwalitatief weer van een hoog niveau!
Hier vindt u de totale uitslag van de optocht.

 

Agenda

juni
29

za 29 juni 2024 08:30 - 09:00

juli
27

za 27 juli 2024 08:30 - 09:00

aug
31

za 31 aug 2024 08:30 - 09:00

Contact & Info

reiger-wit-80Pastoor Clercxstraat 17

5465 RD Zijtaart

 

contactformulier

 

 facebook