reiger-wit-50NIEUWS

Laatste Nieuws

Alternatieve Carnavalsoptocht Reigerland

Carnaval 2020 hebben we nog kunnen vieren op een manier die op dit moment bijna ondenkbaar is geworden. Omdat het virus op dit moment nog steeds niet onder controle is, is het logisch dat carnaval 2021 heel anders zal worden dan dat we gewend zijn; helaas. De gezondheid van alles en iedereen in ons mooie dorp gaat boven alles en daar zullen we de carnaval dit jaar ook op aanpassen.
De carnavalszaterdag zet ons prachtige Reigerland altijd regionaal op de kaart, omdat we dan kunnen laten zien waarin een klein dorp groot kan zijn; onze prachtige optocht trekt dan door de straten. 
Waar alle deelnemers normaal gesproken al vele uren besteden aan het maken van hun creatie, is dat nu anders…... De lampen in de bouwschuren blijven uit, de naaimachines staan nog in de kast, de creatieve geesten moeten zich met andere dingen vermaken; het is stil in Seitert. Het bericht dat de optocht dit jaar zonder praalwagens gereden moest worden werd al in de laatste maanden van 2020 naar buiten gebracht, in de hoop dat we de optocht in een andere vorm wel konden laten doorgaan. Helaas hebben we, in overleg met de gemeente, de veiligheidsregio en andere carnavalsverenigingen uit de regio, moeten besluiten dat we dit jaar geen optocht kunnen laten rijden.
De 55ste carnavalsoptocht van Reigerland zal dus niet in 2021, maar in 2022 gereden gaan worden!
Omdat wij als optochtcommissie graag blijven zoeken naar mogelijkheden om ons dorp toch te laten uitblinken in waar we goed in zijn, hebben we een alternatief bedacht.
Iedereen heeft in deze tijd behoefte aan gezelligheid, waarbij we allemaal weten dat we dit op dit moment niet kunnen krijgen door bij elkaar te komen. We zullen carnaval, zoals het er op dit moment uitziet, met ons eigen gezin moeten vieren.
Hoe gaaf zou het zijn als we Seitert dit jaar op een andere manier op de kaart zetten en het voor elkaar krijgen om de sfeer van carnaval toch te laten zien; we gaan onze tuinen zo carnavalesk mogelijk versieren.
Iedereen kan met zijn eigen gezin creatief bezig zijn en hun eigen tuin zo mooi mogelijk versieren. 
We dagen iedereen, zowel in de bebouwde kom als ver daarbuiten uit om aan deze versierde tuinenwedstrijd deel te nemen. Naar gelang de inschrijvingen zullen we ook categorieën maken om alle tuinen goed te kunnen beoordelen.
De jurering van de versiering zal plaatsvinden op carnavalszaterdag 13 februari. De verdere informatie hierover volgt.
Om er zeker van te zijn dat we weten wie er met de wedstrijd mee willen doen, vragen we jullie om je, net als bij de optocht, in te schrijven. 
Natuurlijk mag je ook je tuin versieren zonder dat je aan de “alternatieve optocht” meedoet.
Als je je op wilt geven of als je nog vragen hebt over de optocht, laat het ons weten door het contactformulier invullen.

Veel plezier en succes met de voorbereidingen.
De Optochtcommissie

Agenda

Geen gebeurtenissen gevonden

Contact & Info

reiger-wit-80Pastoor Clercxstraat 34

5465 RH Zijtaart

 

contactformulier

 

 facebook