reiger-wit-50COMMISSIES

Pronkzittingcommissie

pronkzittingcommissie

Wij met de pronkzittingcommissie zijn verantwoordelijk voor de organisatie van de pronkzittingen, de avond voor ouderen en genodigden en 1 keer in de vier jaar de zonnebloemavond voor de regio. Voor wat betreft het programma zijn wij natuurlijk afhankelijk van de artiesten maar hierover hebben we absoluut niet te klagen. Als je merkt met hoeveel plezier en bezieling de meeste artiesten hun stuk voorbereiden is dit mooi om te zien en erg leuk om te organiseren.

Wij komen begin september bij elkaar en schrijven dan de artiesten van het afgelopen jaar aan met de vraag of zij wederom willen schitteren op onze zittingen. Tevens komt er een stukje in het Zijtaarts Belang met de vraag naar nieuw talent binnen Zijtaart. De buitendorpse artiesten ( 1 buutreedner en 1 cabaretgroep per avond ) zijn het vorige jaar al vastgelegd in verband met hun meestal overvolle agenda's.

Op 11-11 is dan bekend welke artiesten ons publiek willen gaan vermaken het komende jaar. Wij kunnen dan aan de invulling van de drie avonden beginnen. Als het even kan treden alle artiesten elke avond op. We houden elke twee weken contact met de artiesten om te horen hoe hun optreden vordert en wat ze willen gaan brengen.

Rond de kerst gaan we bij alle artiesten langs om te kijken naar hun stuk. Dit is echt leuk om te doen. Je merkt dan bij de artiesten dat er al wat spanning begint te komen en ze zijn zeer benieuwd wat wij van hun stuk vinden. Tevens wordt dan duidelijk welke attributen en dergelijke ze nodig hebben en hoeveel tijd wij nodig denken te hebben met het opbouwen en afbreken van het podium voor hun act.

Dan wordt alle informatie doorgesproken met de mensen van het licht en het geluid zodat ook zij weten wat ze kunnen verwachten. Op de laatste donderdag voor de eerste pronkzitting is de generale repetitie waarop alle artiesten "in vol ornaat" hun complete stuk brengen inclusief decor en licht en geluid.

Na de pronkzittingen wordt bekeken welke artiesten c.q. optredens wij leuk achten voor de avond voor ouderen en genodigden zodat ook dit schema gemaakt kan worden. De meeste artiesten treden ook hier graag op omdat ze dan hun stuk nog een keer vaker ten tonele kunnen brengen. Ze hebben hier immers hard voor geoefend.

Als alle avonden achter de rug zijn wordt alles geƫvalueerd om zo het volgende jaar nog vlotter te laten verlopen en worden tevens de buitendorpse artiesten voor het volgende jaar vastgelegd. De vergaderingen van de commissie zijn leuk, er wordt met regelmaat flink vergaderd maar met nog meer regelmaat behoorlijk wat slappe klets verkocht.
Kortom, een drukke maar vooral leuke commissie.

De pronkzittingcommissie bestaat uit:

  • Marissa van de Berkmortel
  • Rob Kuijpers
  • Nicole Maas
  • Susan van Nunen
  • Gerjanne van de Ven
  • John de Wit
  • Patrick van Zutphen

Agenda

juni
29

za 29 juni 2024 08:30 - 09:00

juli
27

za 27 juli 2024 08:30 - 09:00

aug
31

za 31 aug 2024 08:30 - 09:00

Contact & Info

reiger-wit-80Pastoor Clercxstraat 17

5465 RD Zijtaart

 

contactformulier

 

 facebook