reiger-wit-50COMMISSIES

Prinsencommissie

 

Het carnavalsseizoen start voor de meeste commissies in september. Wij beginnen omdat de Nieuwe Prins al op het 11-11 bal onthuld word eind mei, begin juni. Wij komen dan als prinsencommissie weer bij elkaar om een prins voor het nieuwe jaar te gaan zoeken. De commissie bestaat uit 7 personen, een ervan is de prins van dat jaar. Elk persoon maakt vooraf een lijstje met namen waarvan zij denken dat dit geschikte kandidaten zijn om prins te worden. Iedereen in Zijtaart moet prins kunnen worden dus het eerste lijstje bestaat dan ook vaak al uit 40 namen.

Eenmaal een naam dan komt het vragen van de prins. Hebben we een ja, dan volgt de keuze naar een adjudant. Daarna komen er talloze vergaderingen op een laat tijdstip en op willekeurige dagen om de nieuwe prins voor te bereiden op zijn taak. Het uitzoeken van medailles, prinsencadeau, het maken van de proclamatie, woordjes en niet te vergeten het kopen van een pak.

Alles gebeurt natuurlijk in het diepste geheim want het moet het beste bewaarde geheim van Zijtaart blijven. Het is dan ook vaak een geweldige opluchting als eenmaal de onthulling achter de rug is. Niet alleen voor de prins maar ook voor ons als commissie.

Er is meer te vertellen over de commissie, dat klopt, maar hoe minder mensen weten hoe beter de commissie kan blijven werken. Vandaar dat we verder niets vertellen, laat elk jaar het een verrassing blijven wie de nieuwe prins wordt. En zeg niet, mij komen ze toch niet vragen, voordat je het weet staan wij bij jou op stoep.

De prinsencommissie bestaat uit:

  • Rob van de Berkmortel
  • Ronald van Eert
  • Jos van der Heijden
  • Hans van den Oever
  • Daimy van den Oever
  • Harm van de Ven
  • Mark van de Ven

Agenda

Geen gebeurtenissen gevonden

Contact & Info

reiger-wit-80Pastoor Clercxstraat 17

5465 RD Zijtaart

 

contactformulier

 

 facebook