reiger-wit-50NIEUWS

Ut mag weer los; eindelijk de 55ste optocht!!

Jawel Reigers en Reigerinnekes,
Eindelijk is het zover; de 55ste optocht gaat na drie jaar door ons mooie dôrpke rijden!!!
Het is al weer drie jaar geleden dat de 54ste optocht door Zijtaart trok, maar gelukkig blijven mooie herinneringen ons goed bij. We gaan er alles aan doen om er ook dit jaar weer een onvergetelijke editie van te maken. De jeugd heeft er in ieder geval zin in, wat de basisschool kinderen zijn heel goed vertegenwoordigd in onze optocht; HEEL GAAF!!! En dat is natuurlijk een supergoed teken, want de jeugd heeft de toekomst! Maar ook veel van de bekende namen uit de editie van 2020 (en daarvoor) zijn gelukkig weer van de partij. Nog één weekje veel werk aan de voorbereidingen, maar dan kan het feest weer losbasten. Laat familie, vrienden en kennissen weten dat er een prachtige optocht door de straten van Zijtaart zal trekken, want met 628 deelnemers is er ook dit jaar nog steeds een groot tekort aan eigen publiek. Jullie komen onze deelnemers toch ook aanmoedigen??? Om een goed plekje te kunnen vinden naast de route, is het natuurlijk wel fijn om de route te kennen:
DE ROUTE/HET EINDPUNT.
De start van de optocht is zaterdag om 13.11 uur ter hoogte van Gebr. Van Lankvelt, Zondveldstraat 10a. De route is: Zondveldstraat – Past. Clercxstraat– Reibroekstraat – Keslaerstraat - Kapt. S. Klapwijkstraat – Past. Clercxstraat.
EINDPUNT:
Het eindpunt is aan het einde van de Pastoor Clercxstraat (ter hoogte van de Reibroekstraat). Eerder stoppen heeft gevolgen voor de prijs; het eindpunt is dan immers niet bereikt.
VERSIERDE GEVELS
Al jaren kunnen we rekenen op prachtig versierde gevels op de route van de optocht. Ook dit jaar hopen we dat iedereen weer zijn gevel versiert. Het geeft de hele optocht een nog feestelijker tint en het is tevens een waardering voor de deelnemers die vaak al maanden hebben gebouwd of gewerkt aan hun creatie.
AFSLUITING ROUTE VOOR HET VERKEER.
Heeft u familie en/of kennissen, nodig deze dan uit om te komen kijken. Hou er wel rekening mee dat de route vanaf 13.00 uur kan worden afgesloten voor het verkeer. Ter hoogte van Gebr. Van Lankvelt is de weg al vanaf 12.00 uur afgesloten.
PRIJSUITREIKING en AFTERPARTY
De prijsuitreiking is in het klooster en begint dit jaar om 18.00 uur! De eindtijd van de prijsuitreiking proberen we uiterlijk op 20 uur te houden. Wat dit jaar nieuw is, is dat we de prijsuitreiking meteen doorzetten in een flinke afterparty in de Gymzaal. Zodra de Boemelaars hun laatste klanken hebben geblazen, neemt de DJ het over en kan het feestje nog een paar uurtje door; op onze prins Hans IV kunne we in ieder geval bouwe! We gaan dus niet naar huis, nog lange niet, nog lange niet. Vanaf 15 uur zal het Klooster geopend zijn, waar mensen van CV de Reigers voor u klaarstaan, zodat u gezellig een drankje kunt drinken en na kunt praten over de optocht.
Hier vind je alle startnummers en onderwerpen die meedoen.
Tot a.s. zaterdag
De optochtcommissie

Agenda

juli
27

za 27 juli 2024 08:30 - 09:00

aug
31

za 31 aug 2024 08:30 - 09:00

Contact & Info

reiger-wit-80Pastoor Clercxstraat 17

5465 RD Zijtaart

 

contactformulier

 

 facebook