reiger-wit-50NIEUWS

Geweldige optocht staat voor de deur

Beste reigers en reigerinnekes,
A.s. zaterdag is het weer zover; de 56ste optocht trekt door Reigerland. En waar de buitendorpse wagens dit jaar beperkt zijn in aantal (3, waarvan 2 van kinderen), zijn de Zijtaartse deelnemers in aantal weer flink gestegen ten opzichte van vorig jaar.
We zijn dan ook HEEL TROTS dat we dit jaar 46 inschrijvingen hebben voor onze optocht! De jeugd heeft er in ieder geval zin in, want de basisschoolkinderen zijn ook dit jaar weer heel goed vertegenwoordigd. En dat is GAAF, want de jeugd heeft de toekomst!
Laat familie, vrienden en kennissen weten dat er een prachtige optocht door de straten van Zijtaart zal trekken, want met bijna 500 deelnemers is er ook dit jaar nog steeds een groot tekort aan eigen publiek. Om een goed plekje te kunnen vinden naast de route, is het natuurlijk wel fijn om de route te kennen:

DE ROUTE/HET EINDPUNT.
De start van de optocht is zaterdag om 13.11 uur ter hoogte van Gebr. Van Lankvelt, Zondveldstraat 10a. De route is: Zondveldstraat – Past. Clercxstraat– Reibroekstraat – Keslaerstraat - Kapt. S. Klapwijkstraat – Past. Clercxstraat.
EINDPUNT:
Het eindpunt is aan het einde van de Pastoor Clercxstraat (ter hoogte van de Reibroekstraat). Eerder stoppen heeft gevolgen voor de prijs; het eindpunt is dan immers niet bereikt.
VERSIERDE GEVELS
Al jaren kunnen we rekenen op prachtig versierde gevels op de route van de optocht. Ook dit jaar hopen we dat iedereen weer zijn gevel versiert. Het geeft de hele optocht een nog feestelijker tint en het is tevens een waardering voor de deelnemers die vaak al maanden hebben gebouwd of gewerkt aan hun creatie.
AFSLUITING ROUTE VOOR HET VERKEER.
Heeft u familie en/of kennissen, nodig deze dan uit om te komen kijken. Hou er wel rekening mee dat de route vanaf 13.00 uur kan worden afgesloten voor het verkeer. Ter hoogte van Gebr. Van Lankvelt is de weg al vanaf 12.00 uur afgesloten.
PRIJSUITREIKING en AFTERPARTY
De prijsuitreiking is het klooster en begint dit jaar om 18.00 uur!
De eindtijd van de prijsuitreiking proberen we uiterlijk op 20 uur te houden.
Vanaf 15 uur zal het Klooster geopend zijn, waar mensen van CV de Reigers voor u klaarstaan, zodat u gezellig een drankje kunt drinken en na te praten over de optocht.

Hier vind je alle startnummers en onderwerpen die meedoen.
Tot a.s. zaterdag
De optochtcommissie

Agenda

juli
27

za 27 juli 2024 08:30 - 09:00

aug
31

za 31 aug 2024 08:30 - 09:00

Contact & Info

reiger-wit-80Pastoor Clercxstraat 17

5465 RD Zijtaart

 

contactformulier

 

 facebook