reiger-wit-50NIEUWS

Optocht Reigerland kleuurijk als vanouds

De optocht in Reigerland heeft de Coronajaren goed doorstaan en staat bij iedereen gelukkig nog goed in het geheugen; de bussen met jongeren die hun carnavalszaterdag komen vieren in een kolkend Kleijngeld, het publiek dat ondanks het regenachtige weer weer goed vertegenwoordigd was, maar vooral de deelnemers, die weer vele uren hebben gestoken om hun creatieve gedachten om te zetten in een ware creatie; DE OPTOCHT 2023 WAS WEER FANTASTISCH !!!
De kindergroepen waren dit jaar heel sterk vertegenwoordigd. Bijna alle kinderen van de basisschool hebben een bijdrage geleverd aan de optocht en dat is natuurlijk heel erg gaaf. We hopen dat ze enthousiast blijven en dat ze volgend jaar weer allemaal meedoen!
Van de categorie kinderen groepen gingen de “Golden Girls” uiteindelijk met de eerste prijs aan de haal; bij de kinderen wagens was deze eerste prijs voor de Knalleballers !! Met een geweldige act rondom hun creatie was deze groep helemaal af!
Bij de jongeren zijn de Koekiemonsters de winnaar geworden bij de groepen; wij hopen dat hun enthousiasme zo blijft en dat ze andere groepen ook enthousiast krijgen om mee te doen!
De categorie volwassenen individueel werd een langgekoesterde wens ingevuld. Op de pronkzitting van vorig jaar had Maurits van Berkel de wens om ooit een Pat en Patries te verslaan in de optocht. De ontlading was voor Maurits dan ook erg groot toen hij hoorde dat hij de eerste prijs won met zijn “skon skip”. Pat en Patries gaven Maurits de waardering die hij verdiend met een staande ovatie op het podium. En dat was voor Maurits nog niet alles; want ook de Wisselromkan staat komend jaar bij hem in de huiskamer!
Speciaal voor de 55ste optocht hadden we dit jaar een 55 jaars prijs. Dit voor de deelnemers met de meest ludieke creatie rondom 55 jaar optocht. Niemand minder dan A.R. Chief (alias Martien Verbruggen) heeft zijn optochtkennis op een leuke manier gebruikt en daarmee terecht deze mooie prijs in ontvangst mogen nemen.
Bij de kleine groepen is het Blaostrio dit jaar een duidelijke winnaar gebleken. Met hun geweldige optreden hebben ze weer veel mensen in het publiek kunnen vermaken!
De grote loopgroepen had ook dit jaar een duidelijke winnaar. Daar waar nummer 2 tot en met 6 HEEL KORT bij elkaar zaten, was Fusie dit jaar weer boven zichzelf uitgestegen. Met hun tot in de puntjes verzorgde creatie “we stikke van ’t stof” was de eerste prijs terecht voor Fusie.
Bij de wagenbouwers waren er dit jaar helaas maar 3 deelnemers, maar zowel Ut Boeit Nie, B.V. Niks als Kneup hadden weer hun uiterste best gedaan om het publiek te vermaken. Kneup ging er in deze categorie met de eerste prijs vandoor.
Tenslotte bleef de publieksprijs met een overduidelijke meerderheid van stemmen wederom in ons eigen Reigerland; Kneup was de duidelijke winnaar met hun wagen “t carnavalsvirus zit in ons bloed” en hiermee zien ze dat het publiek hun jarenlange inzet blijft waarderen.
De prijsuitreiking was zoals gewoonlijk een groot feest met onze Prins Hans IV en zijn adjudant Roel, waarbij alle deelnemers de waardering kregen die ze zo dik verdienen. Speciale waardering was er voor de grote groep van basisschool deelnemers; iedereen kreeg een mooie medaille en uiteraard was er voor iedere groep een mooie beker, die met trots mag worden getoond!
De optocht van Reigerland was wat minder groot in aantallen deelnemers, maar zeker niet minder in kwaliteit. De ideeën voor de op optocht van volgend jaar kunnen weer gaan ontstaan…….
De totale uitslag vind je hier. Wil je nog eens terugkijken naar alle creaties, dan vind je hier de foto's.

Agenda

juni
29

za 29 juni 2024 08:30 - 09:00

juli
27

za 27 juli 2024 08:30 - 09:00

aug
31

za 31 aug 2024 08:30 - 09:00

Contact & Info

reiger-wit-80Pastoor Clercxstraat 17

5465 RD Zijtaart

 

contactformulier

 

 facebook