reiger-wit-50NIEUWS

Onthulling Prins Hans IV en Adjudant Roel

In een mooi gevuld dorpshuis werd afgelopen vrijdag voor de tweede keer Prins Hans onthuld en werden o.a. de nieuwe pakken van de Raad van 11 & bestuur, nieuwe pakken van de boemelaars én de nieuwe pakjes van de Paarse dansmariekes geshowd. Een mooie avond waarop Prins Hans IV de zaal nog toesprak met een mooie speech. Onderstaand te lezen:

Goeie avond Reigers en Reigerinnekes
Hier sta ik dan voor het tweede jaar op rij.
Ik ga men eigen niet zo uitgebreid meer voorstellen hier want gullie zult me wel vort een bietje kennen. Ik ben nog steeds Hans van den Oever en ben nog steeds getrouwd met Daimy van Zutphen.
Zoals jullie weten hebben we een dochter Yara en verwachten we in mei ons tweede kindje.
En ook menne adjudant Roel en z’n vrouw Nicole hoeven we niet echt meer voor te stellen. Want die kenne jullie ook nog wel van vorig jaar. Maar ik wil wel dit moment gebruiken om ze te bedanken omdat ze nog een jaar met ons op pad willen en voor alle leuke momenten die we met hun al meegemaakt hebben. Ik ben ook blij dat we jullie zo goed hebben mogen leren kennen.
Maar toch ff terug komend op vorig jaar, door de maatregelen zag het carnavalsjaar er heel anders uit. We baalden enorm want het weekend na onze bekendmaking kon de prinsenreceptie niet doorgaan. Uiteindelijk werden we toch verrast en is er een hele leuke alternatieve prinsenreceptie voor ons georganiseerd. We gingen met de duofiets door Seitert heen, waar bij verschillende huizen vrienden, familie en leden van de carnavalsclub stonden. Ook zijn we bij VOW, Kleijngeld en de Reiger geweest, overal speelde we een spel en vooral de borrel na het spel mocht zeker niet vergeten worden. We hebben echt genoten van deze dag en we voelden ons vereerd om te zien wat iedereen voor ons geregeld had.
En toen hebben we lang gedacht dat er in 2022 helemaal geen carnaval meer gevierd zou worden. Maar het scenario waarop we allemaal gehoopt hadden, maar niet meer verwacht hadden werd ineens toch werkelijkheid. We mochten toch carnaval gaan vieren. Het was niet de carnaval zoals we die van eerdere jaren kennen, maar we mochten eindelijk weer met heel het Seiterts volk samen komen en feesten in de kroeg. Ik heb bewondering voor de mensen die het in korte tijd mogelijk hebben kunnen maken dat we vier dagen feest konden vieren. Wat hebben veel mensen zich hiervoor ingezet en wat is er hard gewerkt! Echt SUPER!
Ik heb vorig jaar gezien dat vanaf het moment dat ik als Prins onthuld was, mijn vriendengroep ‘Ut Boeit Nie’ en onze families ook vol enthousiasme aan de slag zijn gegaan en ook al heel wat geregeld hebben. Ook voor hen ben ik blij dat ik nog een jaartje door mag gaan als Prins, want zo kunnen zij ook aan het Seiterts volk (en omstreken) laten horen en zien wat zij allemaal gedaan hebben.
Wij hebben er dit jaar ook weer heel veel zin in! En we hopen dat we ons enthousiasme met jullie kunnen delen. We gaan er dit jaar weer een ouderwetse carnaval van maken met alles erop en d’r aan. Ik heb verrekes veel zin om dit alles met jullie mee te gaan maken. Vandaag is de aftrap van het carnavalsseizoen, dus laten we maar direct gaan beginnen met er een mooie feestavond van te maken onder ons nieuwe motto:

OP ONS KUNDE BOUWE

Agenda

juni
1

za 01 juni 2024 08:30 - 12:00

juni
29

za 29 juni 2024 08:30 - 09:00

juli
27

za 27 juli 2024 08:30 - 09:00

aug
31

za 31 aug 2024 08:30 - 09:00

Contact & Info

reiger-wit-80Pastoor Clercxstraat 17

5465 RD Zijtaart

 

contactformulier

 

 facebook