reiger-wit-50NIEUWS

Alternatieve “optocht” Reigerland

Helaas zal onze carnavalsoptocht dit jaar weer niet door kunnen gaan op de manier zoals wij die graag zouden willen. Geen creatieve ideeën, geen individuele deelnemers, geen loopgroepen, geen wagens en geen spanning bij de prijsuitreiking.
Maar carnaval blijft carnaval en natuurlijk moet dat worden gevierd; en het liefste natuurlijk met je eigen (vrienden)groep, buurt of gewoon lekker met je eigen gezin. Hier hebben we met de optochtcommissie iets op bedacht.
We gaan in de bebouwde kom van Zijtaart een soort van groots opgezette "Koninginnedag" organiseren. Wij hebben al verschillende deelnemers van de optocht in het verleden enthousiast gekregen om een spel te bedenken en dit te begeleiden. Uiteraard is iedereen uitgenodigd om een spel te bedenken en te begeleiden voor deze “spelletjesdag”. Doe je mee, geef dit dan graag hier z.s.m. door of via whatsapp: 06-23030880. Uiteraard is het leuk als je locatie waar het spel staat een feestelijke uitstraling krijgt; het is tenslotte carnaval.
De kinderen / volwassenen die de “spelletjesroute” willen wandelen kunnen een routekaart tussen bepaalde tijden ophalen. Op de kaart zijn alle adressen waar iets te doen is aangegeven. De spellen kunnen dan binnen een bepaalde tijd worden gespeeld. De tijden worden later bekend gemaakt. Voor versnaperingen tijdens de route zal worden gezorgd; zowel voor jong als voor oud.
Graag willen we deze route in de bebouwde kom houden i.v.m. de veiligheid
en de loopafstanden. Als jullie wel mee willen doen, maar geen locatie in de bebouwde kom hebben en/of geen spel hebben, dan horen we dat natuurlijk ook graag van jullie. We gaan dan meedenken aan een oplossing! We hebben al vele mogelijke spellen voorbij horen komen en diverse leuke ideeën zijn geopperd, maar het aantal opgaves voor spellen is nog heel beperkt. Omdat he zo carnaval is en de organisatie nog wel wat voorbereiding nodig heeft, willen we graag uiterlijk zaterdag 19 februari 2022 de inschrijvingen binnen hebben. Dus heb je een leuk idee en wil je op carnavalszaterdag 26 februari 2022 tussen 11 en 15 uur een spel organiseren (als individu, gezin of groep), geef dit zsm door, dan gaan we er, ondanks alles, toch een SUPERLEUKE dag van maken!!!
Uiteraard is bovenstaande nog onder voorbehoud en afhankelijk van toestemming van de gemeente...

We zouden we het natuurlijk fantastisch vinden als ons mooie dorp weer net zo’n feestelijke uitstraling krijgt als afgelopen jaar. We nodigen dus sowieso iedereen uit om met carnaval het huis te versieren. Mocht je hiervoor extra willen uitpakken; laat dit ons dan ook weten.

Met carnavalsgroet,
de optochtcommissie

Agenda

juni
29

za 29 juni 2024 08:30 - 09:00

juli
27

za 27 juli 2024 08:30 - 09:00

aug
31

za 31 aug 2024 08:30 - 09:00

Contact & Info

reiger-wit-80Pastoor Clercxstraat 17

5465 RD Zijtaart

 

contactformulier

 

 facebook