reiger-wit-50NIEUWS

Even voorstellen....

Op vrijdag 12 november kwamen Hans van den Oever en Roel maas uit de plattegrond van Reigerland tevoorschijn. Zij zullen dit carnavalsjaar als Prins Hans IV en Adjudant Roel, samen met Daimy en Nicole over de Reigers regeren. 
Je kunt hier lezen hoe Hans zich aan de Reigers heeft voorgesteld.

Goeienaovend seitert
Hier stut ie dan, d’n neije prins van Seitert
Eindelijk hoeve we nie mêr te liege vur het Seiterts volk en men kameraai. Ik zal men eigen urst is ekkes vurstellen
Ik ben Hans van den Oever, 29 jaar, zoon van Theo en Marcia van den Oever. Ben den oudste uit een gezin van 3 jong. Al is men twillingbruur Tom nie veel jonger dan men. En dan heb ik nog een bruurke Bart oftewel onze kleine. Drie jaar geleie leerde ik Daimy kenne, uitgerekend op de prinsenreceptie in Mariahout. We zijn ondertussen alweer driekwart jaar getrouwd. Samen hebben we een prachtige dochter Yara die afgelopen jaar is geboren.
Ik woon al heel men leve in Seitert. Waar ik bijna drie jaar geleie men eigen stulpke heb gebouwd en samen met Daimy ben gaan wonen in hartje Seitert. Ik ben hier op de basisschool begonnen en toen noar het Fioretticollege waar ik vur metselaar ging leren. Daar men papierke gehaald en toen naar het ROC in Veghel waar ik nog innen dag in de week naar school moest en de rest al moest werken in den bouw als metselaar. Ik heb bij 2 bedrijfjes gewerkt. In 2018 zijn onzen Tom en ik voor ons zelf begonnen onder de naam “Van den Oever metselwerken Zijtaart”.
Hobby’s heb ik ook nog un paar. Zo ben ik graag in vur een putje bier een unnen goeie bbq. Ik ben ook vaak te vijne bij VOW waar ik voetbal tussen die ongelukke van VOW 3, waar we met veel kameraai bij elkaar voetballen. Zo ben ik ôk vaak te vijne in de voetbalhoofdstad van Nederland woar ik iedere wedstijd van ons PSV goa keke. Naast Eindhoven ga ik ook graag een wedstijd in het buitenland bekijken.
Ik vier graag carnaval. Ik heb ook lang met men kameraaiegroep “Ut Boeit Nie” carnavalswagens gebouwd, tot da ze zeide da onze bouwschuur plat gestoten zou worre. (maar hij stu er nog steeds). Dus daarna maar plein fisje houwe bij vd laar op ut plein wa we 2 joar gedan hebben. En de laatste joare waren we vort te vijne bij Franc Kleijngeld in zunne kroeg.
En toen 21 juni van di joar, op unne maandagavond ging ik bij den ouwe prins Nederland-Macedonië keke samen met mennen buurman Tri. Tri ging naar huis, ik zeg: “ik ga mee”. Boschje kikte men aan: “jonge vat er nog inne mee”? Ikke, nie over te halen: “vooruit nog inne dan”, ik zeg: “wel ekkes noar de wc”, da was goed, Boschje bier halen. Zegt ie tege men: “Hanske, ik moet jou toch is iets vroage”. Ik keek hem aan: “wa moete vroage”? “Nou wilde gij prins van Seitert worre”? Ik wist efkes nie wa ik moes zeggen. Boschje zei: “hebt het er maar thuis efkes over”. Nou ik moet zeggen da pilske duurde wel wa langer vur ik die op ha.
Toen ik thuis kwam zeg ik tegen Daimy nou ik moet jou toch is iets vertellen. Jeroen vroeg of ik de prins van Seitert wil worre. Daimy ekkes stil en zegt op een gegeven moment: Di vind ik toch wel een hele eer”. Dus we hoefden er nie lang over na te denken, da gaan we doen.
Volgende dag mi onzen Tom gaan werke. Hij zi: “wa bende toch stil”. Ik zeg: “ja da witte wel, gistere bij Bossie Nederland weze keke, krijgde toch net wa te veul bier hè”.
En toen begon het allemaal.
Wie wilde als adjudant. Daar han we het thuis al een keer over gehad. Maar het was al snel duidelijk voor ons. Roel en Nicole. Gelukkig vonden hun het ook leuk om mee te doen.
En we hebben al veel gezellige avonden samen gehad. Zo ben ik ze met de bus, tuinstoelen d’r achter in, d’n eerste keer gaan halen in de bossen van Mariahout.
De eerste paar keer zaten we boven op de logeerkamer om maar niet door de jagers betrapt te worden. We gingen als een speer.
Hoe meer drankjes hoe beter de ideeën. Dus dan witte het wel. Zelfs de confetti ging door heel het huis.
Toen de laatste vergadering, in de loods van Joost en Koen van de Ven. Stiekem der heen dat we niet betrapt zouden worden. Maar na een tijdje werd er op de deur gebonsd, de jagers. SHITTT!! Maar ze wisten niet dat ik de prins was. Dus mochten ze niet naar binnen. Ze hebben nog een tijdje buiten gestaan. En ons feestje binnen werd steeds gezelliger. Toen naar huis bij Rob in de auto, die heeft ons bij Paul Vervoort afgezet. Daar de tuin in en door de heg bij ons naar binnen.
In de bouwvak naar van Tilburg , en naar Bels, en zelf ook nog naar de Bijenkorf in Eindhoven vur een paar goei schoenen. Het was nog efkes spannend dat de kleren op tijd klaar waren. Maar hier stoan we dan, aangekleed en wel.
Helaas is het nog onzeker hoe de komende tijd zal gaan en ons motto klopt nu ook niet helemaal meer. Want da is namelijk: “Di jaor gin gezeur, wij knalle de carnaval deur”. We gaan er vanuit da we er een skôn joar van kunnen maken. En vanavond knalle we er alvast verekkes tegenaan!Agenda

Geen gebeurtenissen gevonden

Contact & Info

reiger-wit-80Pastoor Clercxstraat 17

5465 RD Zijtaart

 

contactformulier

 

 facebook