reiger-wit-50NIEUWS

Gaat Reigerland een feestdorp worden?

Over anderhalve week is het al weer zover, al zal het gevoel van carnaval bij de meeste Reigers en Reigerinnen nog niet op het niveau zitten waar het normaal is rond deze tijd. De zaterdag van carnaval zal voor het eerst in de 55 jarige carnavalsgeschiedenis anders zijn dan anders…. dat is niet anders.
Geen grote praalwagens, geen prachtige loopgroepen, geen ludieke individuelen en geen optocht voor de kleine reigertjes en geen volksfeest bij de prijsuitreiking. Het zal stil zijn op deze anders zo mooie dag.
MAAR…..
Wij Reigers zouden geen Reigers zijn als wij ook aan deze situatie geen positieve wending zouden geven. Dit jaar versieren we niet onszelf of onze wagens, maar we gaan onze huizen en tuinen versieren. Iedereen barst van de creativiteit en vrije tijd en waarom zouden we die niet gebruiken om ons dorp toch te laten stralen en iedereen een feestelijk gevoel te geven.
Na onze eerste oproep voor het versieren van je tuin, hebben we al vele enthousiaste reacties gehad, maar het voordeel van deze “alternatieve optocht” is: DE INSCHRIJVINGEN ZIJN NIET BEPERKT TOT DE LENGTE VAN DE OPTOCHT.
We hebben al groepen die zich hebben aangemeld voor de alternatieve optocht, waarbij alle adressen als 1 inschrijving worden gejureerd; er zijn al vele gezinnen die zich met de kinderen hebben aangemeld en zelfs individuelen kunnen gewoon inschrijven! Voor iedere categorie worden er leuke prijzen uitgereikt.
Wij nodigen dan ook nog steeds iedereen uit om je huis en tuin met carnaval in een feeststemming te brengen. Voel je vrij om te doen in je eigen tuin wat je wilt en zoveel versieringen aan te brengen als het kan; er zijn hierin weinig beperkingen.
Wel benadrukken we dat je jezelf wel aan de regels van het RIVM / de overheid dient te houden; hier wordt gewoon op toegezien en gehandhaafd.
Dus versier je tuin op een carnavaleske en creatieve manier en, als je wilt meedoen voor de geweldige prijzen, geef je uiterlijk donderdag 11 februari op bij de optochtcommissie via dit contactformulier.
Op de carnavalszaterdag zullen enkele deskundige juryleden de tuinen tussen 13.00 en 15.00 uur jureren, dus zorg dat je versiering op dat moment op zijn mooist is.
De prijsuitreiking zal via het Zijtaarts Belang plaatsvinden, waarbij we de winnaars proberen rond halfvasten de prijs in ontvangst te laten nemen, afhankelijk van de mogelijkheden op dat moment.
Om alle versierde huizen te zien, kun je een wandeling maken door ons mooie Zijtaart. In de volgende straten zijn sowieso versierde huizen (alle adressen komen op facebook van CVdereigers en op deze site.
Pastoor Clercstraat, de Voortstraat, Reibroekstraat, Pater Vervoortstraat, Kampstraat, Ceciliastraat, Pater Thijssenstraat, Pater de Koningstraat, Kapt. S. Klapwijstraat, de Boskamp, de Bresser, Leinserondweg, Krijtenburg, de Hemel, Corsica.

DUS : GEEF JE OP VOOR DE ALTERNATIEVE OPTOCHT VAN REIGERLAND, VERSIER JE TUIN OP ZIJN MOOIST EN LATEN WE ONS MOOIE REIGERLAND MET ZIJN ALLEN STRALEN TIJDENS DE CARNAVALSDAGEN !!
Ook als je je niet opgeeft mag je natuurlijk je tuin feestelijk versieren!

Agenda

Geen gebeurtenissen gevonden

Contact & Info

reiger-wit-80Pastoor Clercxstraat 34

5465 RH Zijtaart

 

contactformulier

 

 facebook