reiger-wit-50NIEUWS

Reigers tonen karakter in prachtige optocht!

Waar andere organisaties de handdoek al vroegtijdig in de ring gooiden, hebben de Reigers, uiteraard in goed overleg met diverse partijen, haar nek uitgestoken en de optocht ondanks de harde wind door laten gaan. Een moedig besluit met alle verantwoordelijkheden die hier vandaag de dag bij komen kijken.
En gelukkig maar, want het was weer een optocht om in te lijsten.
De categorieën bij de kinderen waren heel sterk vertegenwoordigd en hiermee lijkt de toekomst van de optocht in ons mooie Reigerland nog wel even geborgd.
De categorie grote loopgroepen was met 12 deelnemers van een buitencategorie te noemen, waar de top 6 ook nog eens heel kort bij elkaar zaten. BV Soffelt ging er met hun ludieke “kure” in deze categorie met de hoofdprijs vandoor.
De politie was dit jaar ook de grootste vriend van onze jury: In de categorie individuelen waren de twee durskes de trotse winnaar met hun “pliesie in burger” en bij de kleine groepen was HeKaBeBo met hun “HARDE politieoptreden” de terechte winnaar!
Bij de wagenbouwers ging de strijd wederom tussen Kneup en B.V. NIKS. Kneup ging er in deze categorie met de eerste prijs vandoor. Dat er veel respect is tussen de wagenbouwers onderling bevestigde BV NIKS, die dit jaar de wisselbeker hebben gesponsord; met een lach en grap werd deze door BV NIKS uitgereikt aan KNEUP: “Dit was onze kans om de naam BV NIKS op de wisselbeker te krijgen”
De wisselromkan ging dit jaar naar een nieuw samengestelde groep die het publiek enorm heeft vermaakt: Sjooklub Fiosco mag deze zeer gewilde prijs een jaar op de schouw zetten.
Tenslotte bleef de publieksprijs met de overduidelijke meerderheid van stemmen wederom in ons eigen Reigerland; de prachtige wagens van Jong en Oud tesamen en de Promillikantjes deden een goede poging om de prijs weg te kapen, maar Kneup was de duidelijke winnaar met hun “Carnaval Festival”.
De prijsuitreiking was zoals gewoonlijk een groot feest met onze Prins Jeroen I en zijn adjudant Twan, waarbij alle deelnemers de waardering kregen die ze zo dik verdienden.
Kortom ,optocht van Reigerland was wat winderig, maar in alle opzichten geslaagd en we kijken alweer uit naar de optocht van volgend jaar.
Hier vindt u de totale uitslag van de optocht.

Agenda

nov
10

wo 10 nov 2021 19:30 - 23:00

nov
12

vr 12 nov 2021 20:00 - 23:30

nov
13

za 13 nov 2021 13:30 - 17:00

nov
20

za 20 nov 2021 13:00 - 13:30

Contact & Info

reiger-wit-80Pastoor Clercxstraat 17

5465 RD Zijtaart

 

contactformulier

 

 facebook