reiger-wit-50NIEUWS

Orde van Verdienste

Ieder jaar reikt bestuur van Carnavalsvereniging De Reigers de Orde Van Verdienste uit aan één of meerdere personen die zich op de één of andere manier inzetten voor de Carnavalsvereniging maar zeker voor de Zijtaartse gemeenschap.
Hieronder vind je de woorden die Voorzitter Harm van de Ven aan het pupliek en aan Franc en Yvonne richtte.
Dit jaar hebben wij de keuze gemaakt om een echtpaar in het zonnetje te zetten. Zij zetten zich voornamelijk op de achtergrond in met raad en daad voor heel veel verenigingen zowel uit Zijtaart als daarbuiten. Dit met zowel het beschikbaar stellen van hun prachtige accommodatie als met het uitlenen van de diverse spullen die ze hebben.
Ook voor raad kun je bij hen altijd terecht. Zij zijn sinds 2008 lid van de carnavalsvereniging wat ook hun prinsenjaar was.
Graag willen we hen nu op het podium hebben om wat verder in detail te treden. Met een buutemars willen we graag naar boven hebben, Franc en Yvonne Kleijngeld.
Het motto van dit jaar “Ziet um goed te rake” past wel bij deze twee bijzondere Seitertse persoonlijkheden. Franc en Yvonne zorgen goed voor je in hun mooie Kleijngeld. En of “Ziet um goed te rake” nu bedoeld is als “Ge het um te goed geraakt” met een drankje te veel op of als aanmoediging in de sport, het maakt niet uit. Want je kunt voor beide bij Franc en Yvonne terecht.
Jullie zijn naast horeca-ondernemers, twee personen die verder denken dan alleen je eigen horecabedrijf. Jullie staan altijd open voor initiatieven die het dorp levendig houden en dragen hier graag hun steentje aan bij. Dit niet alleen financieel, want iedere vereniging zal ongetwijfeld wel eens bij Café Zaal Kleijngeld hebben aangeklopt voor een financiële ondersteuning. Maar vooral ook jullie inzet voor deze verenigingen is iets waar wij in Zijtaart heel erg dankbaar voor zijn.
Jullie inzet is hierbij heel divers:
Franc en Yvonne stellen hun horeca locatie graag beschikbaar voor het actieve verenigingsleven wat Zijtaart heeft: Muziekvereniging Sint Cecilea repeteert wekelijks in de feestzaal, EHBO vereniging Zijtaart mag in de wintermaanden de Hooizolder gebruiken voor hun oefeningen, De Blue Valley Countrydancers dansen er iedere zondag, Met de carnavalsmaandag een kinderdisco, op dinsdag de JAZ activiteiten. Ook met Jong Nederland bestaat al een jarenlange samenwerking, waarbij de oude “Top 100” enkele jaren geleden zeer succesvol is omgedoopt tot “Sneeuwpop”. Dit om de kas van Jong Nederland te spekken. Naast onze eigen CV, hebben de muziekvereniging, Dartclub Kleijngeld, WTC Zijtaart, MC Straal Open, de Blue Valley Countrydancers, Biljartvereniging de Zwijntjes, Biljartvereniging Poedelpret en de Bromvliegers hun clubhuis bij Franc en Yvonne.
We missen vast nog enkele verenigingen… maar ja, het zijn er ook zo veel!
Voor Franc en Yvonne misschien een vanzelfsprekendheid, maar voor het verenigingsleven in Zijtaart is dit onmisbaar om te blijven voortbestaan.
Franc en Yvonne worden altijd enthousiast als er iemand uit het dorp met nieuwe ideeën komt. Zo is Franc al jarenlang bestuurslid van EGZ; zij stimuleren en organiseren vele Zijtaartse activiteiten. Franc is daarnaast bestuurslid van de ZOV en is hiermee één van de kartrekkers van het evenement Zijtaart Biedt meer. Yvonne stond aan de wieg van de Zijtaartse kerstmarkt. Franc is trouw deelnemer aan ZOT, het team dat jaarlijks deelneemt aan de pronkzittingen. Franc is één van de kartrekkers van de dienstenveiling. Yvonne is de organisatie van de jaarlijkse skivakantie (Skigruppe Kleijngeld). Franc heeft jarenlang leuke uitstapjes georganiseerd voor Zijtaartse jeugd, zoals een baggertocht of survivaltocht. Franc zet zich in voor de doelgroep 12-16 jaar met verschillende activiteiten.
Samen hebben Yvonne en Franc ook vele losse evenementen georganiseerd, om vanuit het café toch mensen bij elkaar te brengen, zoals een touwtrektoernooi, een bierkantus, wijnavonden, bierproeverijen, sinterklaasavonden en ga zo maar door.
De carnavalsoptocht wordt jaarlijks in jullie beheer gefilmd. Uiteraard was dit nog niet voldoende en moest er, na Hans en André, met nieuwe presentatoren nog meer inzet getoond worden. De cameraploeg is inmiddels de hele zaterdag met carnaval onder de panne, maar ook de week vooraf krijgen de deelnemers met Meet en Greet de nodige aandacht en de bijbehorende versnapering.
Naast jullie drukke ondernemersbestaan maken jullie altijd tijd om initiatieven en activiteiten in het dorp te steunen en te stimuleren en gaan jullie het verzetten van regel- en sjouwwerk niet uit de weg. Jullie doen dit uiteraard wel samen, want als de ene iets aan het regelen is, moet de ander thuis alles regelen. Mensen als jullie houden een dorp als Zijtaart levendig en dat waarderen wij heel erg.
Nu over tot de order… uh orde van de dag!
Franc en Yvonne, jullie verdienen deze Orde Van Verdienste voor de volle 100 procent! Jullie zijn de verbinders van Zijtaart! En daarom zijn wij vereerd deze Orde Van Verdienste aan jullie uit te mogen reiken!

Agenda

nov
10

wo 10 nov 2021 19:30 - 23:00

nov
12

vr 12 nov 2021 20:00 - 23:30

nov
13

za 13 nov 2021 13:30 - 17:00

nov
20

za 20 nov 2021 13:00 - 13:30

Contact & Info

reiger-wit-80Pastoor Clercxstraat 17

5465 RD Zijtaart

 

contactformulier

 

 facebook