reiger-wit-50NIEUWS

Carnavalsoptocht Reigerland

Het nieuwe jaar is weer begonnen, de nieuwe prins  is weer bekend en de donkere dagen zijn weer  aangebroken; het is weer de hoogste tijd om aan carnaval te gaan denken. Vele wagenbouwers, groepen en individuen zijn al druk in de weer om hun creatie voor de optocht te bedenken en misschien is ook aan de uitwerking ervan al begonnen. De lampen in schuren en garages gaan weer branden ’s avonds en aan de keukentafels worden de mooiste ideeën bedacht; de mooiste optocht van Meierijstad staat weer in de steigers! Bij andere deelnemers is het idee misschien nog niet geboren, maar ook daar gaat binnenkort verandering in komen. De Reigers hebben een eer hoog te houden en natuurlijk hopen we dat ook dit jaar weer te doen en dat we weer een prachtige optocht hebben op zaterdag 2 maart 2019.

Om de gaten in de optocht zoveel mogelijk te beperken, willen we de route van de optocht gelijk houden aan die van vorig jaar. De route loopt via Zondveldstraat, Reibroekstraat naar de Keslaerstraat, waarna de Pastoor Clercxstraat volgt. De ontknoping van de optocht is helemaal aan het einde van de Pastoor Clercxstraat; daar zal de (jeugd)prins het defilé afnemen.

Afgelopen jaren was er onduidelijkheid over wanneer een groep wel of niet als Zijtaartse groep mag deelnemen: Om als Zijtaartse inschrijving te kunnen worden meegenomen, moet tenminste 20% van de deelnemers aantoonbaar uit Zijtaart komen. Bij twijfel zullen wij de inschrijving nader bekijken en als optochtcommissie bepalen in welke categorie de inschrijving wordt ingedeeld. Ditzelfde geldt voor de overige categorieën, waarbij wij als optochtcommissie altijd het recht houden om een inschrijving in een andere categorie te plaatsen. Dit kan tot aan de prijsuitreiking en hiervoor hoeft geen overleg plaats te vinden.

Ook krijgt het straattheater jaarlijks een meer prominente rol in de optocht; dit is geweldig natuurlijk! Voor de organisatie is het echter wel steeds moeilijker om gaten in de optocht te voorkomen; dit is namelijk een veelgehoorde klacht van het publiek. Met de jury wordt vanaf dit jaar afgesproken dat er dit jaar niet alleen wordt gekeken naar de act zelf, maar ook naar de “doorstroming”  van de creatie in de optocht. Als de creatie de optocht onnodig lang stilzet, zal dit in de jurering worden meegenomen.

Op vrijdag 15 februari is de inschrijfavond, maar daar hoor je binnenkort meer van! Graag tot dan.

Het kan zijn dat je nog vragen hebt over de optocht. Laat ze ons dan weten via dit contactformulier. Veel plezier en succes met de voorbereidingen.

De optochtcommissie

Agenda

Geen gebeurtenissen gevonden

Contact & Info

reiger-wit-80Pastoor Clercxstraat 34

5465 RH Zijtaart

 

contactformulier

 

 facebook