reiger-wit-50NIEUWS

Bedankt!

Bedankt aan alle Seiterse mensen (speciaal onze vriendengroep Kneup, leden van de cv en de Boemelaars) en alle mensen van buiten Seitert (en dat waren er ook veel) die afgelopen zondag op onze prinsenreceptie zijn geweest ! Dit om ons te feliciteren of te helpen achter de schermen.
We hebben de hele dag genoten ! ‘s Morgens met z’n zessen ontbeten waarna we rond half 10 door onze vrienden van de Kneup werden opgehaald met geweldige prinsenwagen. We hebben van boven op de wagen, voorzien van een mooi muziekje, een echte optocht gehad door “ons” Reigerland.  Bij het klooster werden we rond 10 uur opgewacht door leden van de cv. Na een kopje koffie werd de receptie geopend door de fanfare. Even later stonden we met de Kneup Kids de vogeltjesdans te doen; een gepaste dans voor een vogelaar. Erg leuk om de volgende generatie Kneup al zo enthousiast te zien. Daarna zijn vele buitendorpse verenigingen geweest om ons te feliciteren, meestal met hun dansmariekes en blaaskapel erbij en er werd een spel gedaan en prinsenlied gezongen. Ieder had op zijn manier wel informatie van onze Prins ingewonnen en wist veelal te vertellen over klompen en vogels.
Veel vrienden, verenigingen, de buurt, vogelaars, grotvrienden, collega’s en natuurlijk speciaal te noemen de vriendinnen van Prinses Claudy hebben Prins Ton en Adjudant  Gerard, Claudy en Anne op een vaak verrassende manier gefeliciteerd. Ondanks dat de receptie om 10.44 uur begon was het al heel snel weer 17.30 uur en tijd voor de vrienden van Kneup. Speciaal voor hun Prins Ton hebben zij een prinsenlied geschreven en ten gehore gebracht. Helemaal super ! De stemming zat er meteen goed in en we zullen hem nog vaak gaan horen deze carnaval. Ex Prins Ronald, Adjudant Mark, Ilse en Ingrid en de zwarte dansmariekes sloten deze receptiedag als laatste af.
Na de receptie zijn we Reigers wezen zetten. Met de boemelaars voorop zijn we via het kapelletje, Kleijngeld, de Reiger naar Prins Ton en Claudy gelopen. De Reiger staat daar inmiddels mooi te pronken in de door de buurt al versierde voortuin. Hier werd onder het genot van koffie, thee, broodjes en snacks de receptie afgesloten.
Ondertussen werd er met een grote groep van de cv de gymzaal weer opgeruimd en gepoetst. Dank hiervoor !! Na een bak koffie met deze sjouwers zijn we nog even naar Kleijngeld geweest, voor dat allerlaatste pilske en natuurlijk het oefenen van ons prinsenlied.
Het was een ontzettend mooie, geweldige, muzikale, unieke en feestelijke dag ! Iedereen bedankt ! We hebben genoten ! Op naar carnaval 2019 !
Kneup ut in oew orre, gefist zal d’r worre !
Prins Ton, Adjudant Gerard, Claudy en Anne

Agenda

nov
10

wo 10 nov 2021 19:30 - 23:00

nov
12

vr 12 nov 2021 20:00 - 23:30

nov
13

za 13 nov 2021 13:30 - 17:00

nov
20

za 20 nov 2021 13:00 - 13:30

Contact & Info

reiger-wit-80Pastoor Clercxstraat 17

5465 RD Zijtaart

 

contactformulier

 

 facebook